Verpleegkundigen zijn de spil van duurzame en gezonde zorg.

Verpleegkundigen


Dokters kunnen niet zonder verpleegkundigen en verpleegkundigen niet zonder dokters. Zowel bij de zorg voor de patiënten als in de belangrijke taak om de voeding in gezondheidszorg meer plantaardig te krijgen. Ons huidige voedingssysteem, wat zich richt op met name dierlijke eiwitten, is onhoudbaar voor mens, dier en de aarde. We moeten nu iets doen om de klimaatcrisis die ook een gezondheidscrisis veroorzaakt te bestrijden!


De grootschalige gezondheidsschade die de klimaatcrisis met zich meebrengt is niet behapbaar voor ons zorgstelsel, dat al onder grote druk staat door bijvoorbeeld de personeelstekorten. Dit wordt nogmaals duidelijk in een van de meest recente wetenschappelijke rapporten van de KNAW. 

Daarom moet worden ingezet op welzijn in plaats van welvaart en op preventie en voorlichting op basis van wetenschappelijk onderzoek (EBP).


24/7


Verpleegkundigen zijn 24u per dag verantwoordelijk voor een groot deel van de zorg voor patiënten; zowel in het ziekenhuis, verpleeghuis alsook thuis.

Zij kunnen de patiënten aan bed of thuis voorlichten en zo een brede maatschappelijke bewustwording creëren waarom meer plantaardige voeding zo belangrijk is. Niet alleen voor directe gezondheidsverbetering, maar ook om een meer gezonde wereld door te kunnen geven aan volgende generaties. 


Teken het manifest


Verpleegkundigen, jullie zijn misschien wel de belangrijkste spil aan het bed en thuis in de zorg voor de patiënt. Teken het manifest, sluit je bij ons aan en laat je horen! 
Wat bieden we?


  • Scholing over klimaat, duurzaamheid en voeding op de verpleegkundige opleidingen MBO-V en HBO-V
  • Lezingen en workshops over klimaat, duurzaamheid en voeding bij de Verpleegkundige Adviesraden in zorginstellingen
  • Op verpleegkundig wetenschappelijk gebied onderzoek doen naar Plantaardige eiwittransitie en Planetary Health


Verpleegkundigen

geven je een boost

Meld je aan als verpleegkundige 

om de plantaardige voedseltransitie te versnellen.


Bel ons +31681466010