Verpleegkundigen zijn de spil van duurzame en gezonde zorg.

Webinars voor verpleegkundigen


 Ons huidige voedingssysteem, wat zich richt op met name dierlijke eiwitten, is onhoudbaar voor mens, dier en de aarde. We moeten nu iets doen om de klimaatcrisis die ook een gezondheidscrisis veroorzaakt te bestrijden. De grootschalige gezondheidsschade die de klimaatcrisis met zich meebrengt is niet behapbaar voor ons zorgstelsel, dat al onder grote druk staat door bijvoorbeeld de personeelstekorten. 

Daarom willen wij graag in contact komen met collega verpleegkundigen die zich ook bij ons aan willen sluiten, om zo samen meer bewustwording te creëren rondom de noodzakelijke transitie naar een hoofdzakelijk plantaardig voedselsysteem en deze tevens te versnellen; voor mens, dier en natuur.

Meld je aan voor één van de drie data voor het Webinar waarin wij onszelf voorstellen, informatie delen over onze missie maar vooral ook met jullie de verbinding willen leggen met de praktijk.

We zien uit naar onze online ontmoeting!

Verpleegkundigen


Dokters kunnen niet zonder verpleegkundigen en verpleegkundigen niet zonder dokters. Zowel bij de zorg voor de patiënten als in de belangrijke taak om de voeding in gezondheidszorg meer plantaardig te krijgen. Ons huidige voedingssysteem, wat zich richt op met name dierlijke eiwitten, is onhoudbaar voor mens, dier en de aarde. We moeten nu iets doen om de klimaatcrisis die ook een gezondheidscrisis veroorzaakt te bestrijden!


De grootschalige gezondheidsschade die de klimaatcrisis met zich meebrengt is niet behapbaar voor ons zorgstelsel, dat al onder grote druk staat door bijvoorbeeld de personeelstekorten. Dit wordt nogmaals duidelijk in een van de meest recente wetenschappelijke rapporten van de KNAW. 

Daarom moet worden ingezet op welzijn in plaats van welvaart en op preventie en voorlichting op basis van wetenschappelijk onderzoek (EBP).


24/7


Verpleegkundigen zijn 24u per dag verantwoordelijk voor een groot deel van de zorg voor patiënten; zowel in het ziekenhuis, verpleeghuis alsook thuis.

Zij kunnen de patiënten aan bed of thuis voorlichten en zo een brede maatschappelijke bewustwording creëren waarom meer plantaardige voeding zo belangrijk is. Niet alleen voor directe gezondheidsverbetering, maar ook om een meer gezonde wereld door te kunnen geven aan volgende generaties. 


Teken het manifest


Verpleegkundigen, jullie zijn misschien wel de belangrijkste spil aan het bed en thuis in de zorg voor de patiënt. Teken het manifest hieronder, sluit je bij ons aan en laat van je horen! 


Andere zorgprofessionals melden zich hier aan. 



Wat bieden we?


  • Scholing over klimaat, duurzaamheid en voeding op de verpleegkundige opleidingen MBO-V en HBO-V
  • Lezingen en workshops over klimaat, duurzaamheid en voeding bij de Verpleegkundige Adviesraden in zorginstellingen
  • Op verpleegkundig wetenschappelijk gebied onderzoek doen naar Plantaardige eiwittransitie en Planetary Health


Verpleegkundigen

geven je een boost

Speciaal voor verpleegkundigen!

Meld je hier aan 

om de plantaardige voedseltransitie te versnellen.


Bel ons +31681466010

ANDERE ZORGPROFESSIONALS MELDEN ZICH HIER AAN

 
 
 
 
 
 
Ja natuurlijk!
Ik denk er nog over na
 
Ja natuurlijk
Misschien in de toekomst
Nee maar mijn steun hebben jullie
 
 

Voeding en verpleging

In het nieuws

25 AUG 23

V&VN: New York, New York


Het is een andere manier van denken over voeding, waarbij ook een andere manier van produceren hoort.

Tweede blog van verpleegkundige Marieke Markensteijn-De Groot

Caring Nurses 

Vleesheffing True Pricing

3 AUG 23

V&VN: Meer plantaardig voedsel in het ziekenhuis


Inzetten op meer plantaardig eten in onze werkomgeving is simpel. 

Marieke Markensteijn-De Groot (1982) is verpleegkundige in UMC Utrecht en zet zich met Caring Nurses in voor duurzame zorg.

Vleesheffing True Pricing

Sluit je aan!

We kunnen alle hulp gebruiken


Marieke en Anne zijn met Caring Nurses gestart maar kunnen hulp ven meer enthousisaste collega's gebruiken.